Over ons

Gezocht: vertegenwoordigers van papier, papieren rollen en zakken in Zeeuws-Vlaanderen.  Een jonge, ambitieuze Charles van Wijck zag in de jaren ’20 van de vorige eeuw een oproep in de krant en besloot het boerenbedrijf van zijn ouders, waar hij zijn draai niet kon vinden, achter zich te laten.

Charles had vertrouwen in zichzelf en ‘zijn’ producten. In 1926 vond hij een klein magazijn in de Zandstraat en op de fiets ging hij heen en weer tussen Spui (zijn toenmalige woonplaats) en het magazijn in Terneuzen.  Niet veel later werden dat in de Brouwerijstraat 2 magazijnen, een kantoor en een bescheiden showroom aan huis. Een S(pui) en een T(erneuzen) in het logo met de W van Wijck werd het symbool van wat zou uitgroeien tot een succesvol familiebedrijf.

Charles gaf zijn ambitie en geloof in goed verpakkingsmateriaal door aan zoon Adri. In 1962 zette zoon Adri van Wijck zijn handtekening naast die van vader Charles maakte van het eenmansbedrijfje een familiebedrijf van formaat in Zeeuws-Vlaanderen. Een familiebedrijf dat Adri, samen met zijn Tini, vanaf 1971 draaiende zou houden door dik en dun. Vele bedrijven van Nieuw-Namen tot Cadzand kwamen al tientallen jaren voor hun benodigdheden naar Van Wijck.  Adri en zijn geliefde Tini bleven zowel oude als nieuwe klanten de service, eerlijkheid en flexibiliteit bieden waar Van Wijck Verpakkingen nog steeds garant voor staat.

Constante verbetering leidde in 1992 tot flinke uitbreiding in magazijncapaciteit en een verhuizing naar de Hughersluys. Zo verzekerde Adri dat Van Wijck Verpakkingen genoeg ruimte had voor fikse groei en tevreden klanten.

De nieuwe generatie is ondertussen ook bij Van Wijck Verpakkingen te vinden. In 2007 kwam Adri’s zoon Marco het team versterken. Hij voelde zich, net als opa Charles, niet lekker op de plek waar hij werkte. Voldoening in je werk en creativiteit in je werkzaamheden, dat had hij nodig en dat vond hij bij het familiebedrijf wel, net zoals Charles 75 jaar geleden.

Waar vader Adri het assortiment uitbreidde en het bedrijf ondanks economisch slechte tijden liet groeien, daar is zoon Marco erg klantgericht met een 21ste-eeuwse kijk op aanvoelen wat klanten echt nodig hebben en creatieve, originele oplossingen vinden op vragen van klanten.

2015; Van Wijck Verpakkingen ligt er even verslagen bij. Tini, lieve vrouw en moeder, komt te overlijden. Heel wat klanten en connecties uit de omgeving condoleren de Van Wijcks. Zelfs wie geen zaken deed met Van Wijck Verpakkingen kende via via wel iemand die dat wel deed. Adri en Tini stonden altijd samen klaar.

Tini’s overlijden is de reden dat ook middelste dochter Nicole intussen het familiebedrijf versterkt. Initieel zou ze slechts 2 jaar meehelpen met de administratie en verkoop op de Hughersluys. Maar de samenwerking met haar broer en vader bevalt haar zo goed dat er waarschijnlijk nog vele jaren aan toegevoegd zullen worden.

Wat klanten van ons vinden

 

Anne-Marie doet de wekelijkse bestelling voor Slagerij Schneider bij Van Wijck Verpakkingen.

We houden van de persoonlijke aanpak, het pro-actief meedenken en de snelle service. Het is, net als Schneider, een familiebedrijf met hart voor de klant waar we graag bestellen.


Anne-Marie
Slagerij Schneider